Dencic Instalacije | Vodovod I Odvodnja
15867
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15867,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Vodovod I Odvodnja

Instalacije Denčić izvodi kanalizacijske i vodoinstalacijske radove od svih vrsta najkvalitetnijih materijala, a također većinom upotrebljavamo Aquatherm sustav (umreženi polipropilen PP-R) i višeslojne cijevi od (polietilena PE )za dovod vode, te PVC za izradu kanalizacijskih odvoda. Izvodimo vodovodne instalacije na svim vrstama građevinskih objekata.

 

Pri izvođenju vodovodnih i kanalizacionih instalcija primjenjujemo vrhunske proizvode vodećih europskih proizvođača (Uponor,Rehau, Geberit, Viega,Vargterm,Aquterm Henco, Herz, Wavin, Pipelife)

 

Izvodimo instalacije:
• pitke vode
• tople vode
• hidrantske mreže• vanjske i unutrašnje odvodnje

 

Vodovodna instalacija u nekoj građevini služi za dobavu pitke vode zadovoljavajuće kakvoće, uz odgovarajući tlak i u potrebnim količinama, a čini ju cijevna mreža s armaturom. Instalacija je s jedne strane vezana na vodoopskrbni sustav, a s druge strane s mjestom potrošnje pitke vode.

 

Vodoopskrbni sustav može biti javni ili neovisni (bunar, zdenac, cisterna), dok mjesta potrošnje pitke vode predstavljaju umivaonici, vodokotlići, sudoperi, kade, perilice, bojleri, kotlovi ili neki drugi uređaji.

 

 

 

Voda iz vodoopskrbnog sustava temperaturno ne zadovoljava sve potrebe, pa je često potrebna priprema tople potrošne vode (PTV). Toplu vodu možemo dobiti centralnom ili lokalnom pripremom. Kod centralne se PTV priprema na jednom mjestu, te se razvodi do potrošača, dok se kod lokalne PTV zagrijava neposredno uz potrošače.

 

Donedavno su se uglavnom koristile čelične pocinčane cijevi ili naprednije bakrene. Danas se jako malo koriste čelične cijevi, a i bakrene su se održale u upotrebi samo kod instalacija centralnog grijanja. Za takve sustave centralnog grijanja, kao i za vodoinstalacije, najbolje rješenje predstavljaju plastične (PP-R, polipropilenske; PE, polietilenske) i višeslojne cijevi.

 

Takvi plastični ili višeslojni materijali su pouzdani i sigurni, a za distribuciju pitke vode prvenstveno moraju ispuniti higijenske zahtjeve koji uključuju otpornost na kemikalije, koroziju, habanje, malu hrapavost koja sprječava nastanak kamenca i sl. Dodatno ističemo zahtjeve za visoku temperaturnu stabilnost, dobru zavarljivost, te ekološku podnošljivost, odnosno dugovječnost. Higijenski zahtjevi se nameću i u postupku planiranja kad projektant vodi računa o mogućim dugim periodima mirovanja koji smanjuju kakvoću vode.

NAŠE DJELATNOSTI

Picture1-e1500495994693

Hitne intervencije 24/7

illu-corr2-1-e1500496053385

Ispitivanje puknuća cijevi

pipeflow-models-2560x1500-e1500577821748

Vodovod i odvodnja

Plinske instalacije

Centralno grijanje

klima-e1501699270111

Klimatizacija

Screen-Shot-2017-08-02-at-20.48.07-e1501699855843

Danfoss Link

Danfoss ITPS

Hitne intervencije 0-24

 

Montaža kotlovnica

 

Daljinski nadzor potrošnje vode

 

Izrada vodovodnih instalacija

 

Izrada instalacija centralnog grijanja

 

Izrada plinskih instalacija i sanacije plinskih instalacija

 

INSTALACIJA CENTRALNOG GRIJANJA, PLINSKIH KOTLOVNICA I GUBITAKA TOPLINSKE ENERGIJE U INDUSTRIJI I ZGRADARSTVU

 

Projektiranje strojarskih instalacija

Ispitivanje puknuća cijevi instalacija centralnog grijanja, vodovodnih i plinskih instalacija

 

Izrada tehničkih rješenja i sanacije sustava vodoopskrbe i odvodnje, plinovodnih instalacija

 

Istraživanje i kontrola gubitaka toplinske energije – TERMOVIZIJSKA ISPITIVANJA

 

UGRADNJA RAZDJELNIKA TOPLINE I VODOMJERA U STAMBENIM I POSLOVNIM OBJEKTIMA

 

Tehničko ispitivanje i analiza sustava centralnog grijanja, vodovodnih i plinskih instalacija

 

Montaža klima uređaja