Dencic Instalacije | Podno I Zidno Grijanje I Hlađenje
15885
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15885,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

Podno I Zidno Grijanje I Hlađenje

Podno grijanje je posve nevidljivo i ostavlja nam slobodan dragocjeni prostor za korištenje na volju. Ono je i zdravstveno puno pogodnije od radijatorskog. Raspon temperatura između područja stopala i glave je vrlo mala (do 2 stupnja), pa je cijelo tijelo u temperaturno homogenom polju. Kod radijatora su temperature puno više i postoji veliki uzgon prašine, kao i problem suhoće zraka. Kod podnog grijanja je pod uvijek ugodno zagrijan do najviše temperature od 29 oC, što je iznimno dobro za stopala.

 

Primjena

 

Podno grijanje se danas ugrađuje u obiteljske kuće,bolnice, lječilišta, hotele, poslovne prostore itd.., što govori o njegovoj zdravstvenoj ispravnosti i energetskoj učinkovitosti. Ono, s obzirom da radi na nižim temperaturama u odnosu na radijatorsko grijanje, ima manje energetskih gubitaka – time troši manje energije.

 

Način grijanja

 

Prijenos topline vrši se isijavanjem, za razliku od radijatorskog gdje se toplina prenosi preko toplog zraka. Kao rezultat, osjećaj topline je puno ugodniji, a olakšane su i respiratorne funkcije . Podno grijanje je posebno pogodno za astmatičare i sve osobe osjetljive nosne sluznice, alergične na prašinu ili astmatičare.

Vodeno podno grijanje: toplina koja štedi energiju u cijeloj kući

 

Vodeno podno grijanje od ravnomjerno distribuira toplinu kroz prostoriju i stvara zdravu atmosferu. Zbog rada pri niskoj temperaturi, ovo rješenje nudi energetske uštede do 12 posto. Podno grijanje može se kombinirati s centralnim grijanjem ili s termičkom pumpom koja čuva okoliš. Moderni sustavi upravljanja posebno pomažu kod uštede energije: možete kombinirati sustav grijanja zračenjem s našim inteligentnim upravljačima za podešavanje temperature sukladno korištenju svake prostorije. Nema potrebe za ručnim reguliranjem svake pojedinačne prostorije, a to vam daje više vremena za fokusiranje na važnije stvari u životu.
Vodeno podno grijanje: donosi vrhunski komfor u vaš dom.
Instalacije Denčić nude  vrhunsku kvalitetu i rješenja na temeljima najnovijih tehnoloških dostignuća. Naše dugogodišnje iskustvo garancija je pružanja profesionalne usluge i stručnog savjetovanja za sve faze vašeg projekta za grijanje/hlađenje. Naši stručnjaci preporučuju sustave zračenjem s kontrolom temperature zato što se oni mogu koristiti tijekom cijele godine, oni koriste hladnu vodu tijekom ljeta ili toplu tijekom zime. Ovo uklanja toplinu iz zraka i stvara ugodan efekt. Vodeno podno grijanje nudi nebrojene mogućnosti.

Energetski učinkovit sustav površinskog grijanja i hlađenja

 

Rješenja Instalacija Denčić nude superiorno termičko okruženje za život i rad uz optimizirane troškove. Naša nisko energetska rješenja idealna su za korištenje obnovljivih izvora energije i pomažu u smanjenju potrošnje energije i emisiji CO2. Naša rješenja nude najbolje uvjete za idealne unutarnje klimatske uvjete. Zbog niske radne temperature u sustavima površinskog grijanja, ovo je najučinkovitiji način distribucije topline unutar bilo kojeg objekta. Niske radne temperature omogućavaju optimalnu učinkovitost izvora topline, za koje su idealni obnovljivi resursi poput zemljine topline ili zračne pumpe grijanja. Ovo uzrokuje najnižu moguću potrošnju primarne energije i emisiju CO2. Istovremeno, površinsko grijanje nudi najbolji komfor, a može se koristiti i za potrebe hlađenja bez dodatnih troškova. Cijela instalacija je nevidljiva, što daje slobodu potpunu slobodu pri odabiru arhitekture.

Ne postoji razlog zbog kojeg bi bilo koje drugo rješenje trebalo biti izabrano za unutarnje grijanje ili hlađenje. Nešto veća inicijalna ulaganja nego kod konvencijalnih sustava grijanja, višestruko se isplate tijekom života objekta kroz nižu potrošnju energije.

 

Rješenja za svaku instalaciju podnog grijanja

 

Instalacije Denčić  nudi rješenja za podno grijanje na bazi vode za nove objekte ili kod renovacije postojećih. Sustavi podnog grijanja čuvaju zdravlje. Nevidljiva instalacija čini nepotrebnim čišćenje iza radijatora ili vidljivih cijevi. Gotovo i ne podiže prašinu što ga čini savršenim sustavom grijanja za osobe s alergijama. Blago isijavanje topline  sustava površinskog grijanja utječe izravno na tijelo bez da prije toga zagrijava zrak u prostoriji. Rezultat ovoga je ista razina komfora, ali sa sobnom temperaturom koja 2 °C niža. Ovo je dobro za vaše zdravlje, zato što su topla stopala i hladna glava upravo ono što je potrebno ljudskom tijelu.

 

S podnim grijanjem, svaki kvadratni metar vašeg doma može biti iskorišten za zagrijavanje prostorija i stvara zdrave sobne klimatske uvjete. Moguće je koristiti različite izvore topline, ali najveća učinkovitost postiže se uz pomoć obnovljivih izbora energije. Korištenje podnog sustava grijanja donosi uštede energije i do 12% kao i operativnih troškova u usporedbi s uobičajenim sustavima grijanja.

 

Ključni dio podnog grijanja je integrirani sustav kontrole koji pruža najvišu razinu komfora. Zasebni bežični sobni upravljači koriste  Auto Balance Technology (ABT) čija jedinstvena patentirana tehnologija predstavlja posljednju inovaciju podnog grijanja i hlađenja. To je novi način inteligentnog upravljanja temperaturom u zasebnim prostorijama uz pomoć moderne tehnologije koji ujedno i smanjuje potrošnju energije. S obzirom na to da svi sustavi podnog grijanja koriste nisku ulaznu temperaturu, potrošnja energije kod ovakvih sustava ionako je već niža nego kod ostalih rješenja. Zidno grijanje predstavlja nevidljivu alternativu grijanju

 

Dobivanje komfora iz zida

 

Zidno grijanje predstavlja niskotemperaturni sustav za rezidencijske i ne-rezidencijske objekte. Sustav se ugrađuje u strukturu zida, a način ovisi o vrsti zida. Instalacija može koristiti svaki vodeni sustav grijanja.

 

Bilo da je riječ o lakšem suhom ili mokrom zidu, zidno grijanje i hlađenje nude komfor kod kuće i u uredu. Sustav nudi posebne prednosti kod renovacija, kad se zidovi grade iznova. Primjera radi, kad u kupaonicama podna površina nije dovoljno velika za adekvatno grijanje prostorije, tada je moguće koristiti zidno grijanje u kombinaciji s podnim.

 

Činjenica da površinsko grijanje radi pri niskim temperaturama čini ga učinkovitim zajedno s pumpama grijanja.Zidno grijanje i hlađenje nude udobno rashlađivanje ljeti i zagrijavanje zimi. Sustav je također fleksibilan za prilagođavanje naglim promjenama temperature u proljeće i jesen.

NAŠE DJELATNOSTI

Picture1-e1500495994693

Hitne intervencije 24/7

illu-corr2-1-e1500496053385

Ispitivanje puknuća cijevi

pipeflow-models-2560x1500-e1500577821748

Vodovod i odvodnja

Plinske instalacije

Centralno grijanje

klima-e1501699270111

Klimatizacija

Screen-Shot-2017-08-02-at-20.48.07-e1501699855843

Danfoss Link

Danfoss ITPS

Hitne intervencije 0-24

 

Montaža kotlovnica

 

Daljinski nadzor potrošnje vode

 

Izrada vodovodnih instalacija

 

Izrada instalacija centralnog grijanja

 

Izrada plinskih instalacija i sanacije plinskih instalacija

 

INSTALACIJA CENTRALNOG GRIJANJA, PLINSKIH KOTLOVNICA I GUBITAKA TOPLINSKE ENERGIJE U INDUSTRIJI I ZGRADARSTVU

 

Projektiranje strojarskih instalacija

Ispitivanje puknuća cijevi instalacija centralnog grijanja, vodovodnih i plinskih instalacija

 

Izrada tehničkih rješenja i sanacije sustava vodoopskrbe i odvodnje, plinovodnih instalacija

 

Istraživanje i kontrola gubitaka toplinske energije – TERMOVIZIJSKA ISPITIVANJA

 

UGRADNJA RAZDJELNIKA TOPLINE I VODOMJERA U STAMBENIM I POSLOVNIM OBJEKTIMA

 

Tehničko ispitivanje i analiza sustava centralnog grijanja, vodovodnih i plinskih instalacija

 

Montaža klima uređaja